Alles over een uitvaart in Leeuwarden

Je eigen uitvaart regelen

Wanneer mensen gezond zijn willen ze doorgaans niet te veel stil staan bij hun toekomstige eigen uitvaart. Toch is het niet onverstandig om toch, al is het maar kort, na te denken over je eigen wensen op het gebied van je toekomstige uitvaart. Het komt nog te vaak voor dat uitvaartondernemers bij families komen waar niemand weet wat de wensen van de overledene waren. Dat kan in een hele emotionele tijd zorgen voor heel veel onnodige extra spanning.

Het is zeker niet nodig om je eigen uitvaart tot in detail voor te bereiden. Als het voor je naasten maar duidelijk is wat jouw basis wensen zijn. Denk daarbij vooral aan de voorkeur voor begraven of cremeren. Het is niet per se nodig om alles helemaal vast te leggen. Het kan al voldoende zijn om je voorkeur eens te bespreken met je naaste(n).

Liever begraven of cremeren

De meeste mensen in Nederland maken een keuze tussen begraven of cremeren. Het is overigens ook mogelijk om je lichaam na overlijden ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Voor sommige mensen is het heel eenvoudig om te kiezen tussen begraven of cremeren, maar anderen vinden het toch wat lastiger.

Op deze website is uitgebreide informatie te vinden over zowel begraven in Leeuwarden als cremeren in Leeuwarden. De informatie kan mensen inspireren bij het maken van keuzes. De keuze voor begraven of cremeren is doorgaans iets persoonlijks of gebonden aan een traditie in de familie. Als iemand kiest voor begraven dan kan het ook verstandig zijn om eens na te denken over de wensen voor een grafmonument. Ook kan men nadenken of de voorkeur uit gaat naar een algemeen graf (na tien jaar geruimd en begraven met drie onbekenden) of een particulier graf (waar de rechthebbende mag bepalen wie in het graf worden begraven).

Als iemand kiest voor crematie kan er ook worden nagedacht over wat de voorkeuren zijn op het gebied van asbestemming. In Leeuwarden zijn diverse vormen van asbestemming mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het bewaren of verstrooien van as.

Uitvaartwensen vastleggen

Je kan je eigen uitvaartwensen op verschillende manieren vastleggen. Het makkelijkste is om ze op papier te zetten en ze te bewaren op een plek waar ook de andere belangrijke papieren liggen. Het is wel verstandig om mensen uit je omgeving te informeren over het feit dat er een wensenformulier is. De familie kan die wensen dan direct na overlijden bekijken en ze gebruiken bij het regelen van de uitvaart.

Op deze website is informatie te vinden over alles wat betrekking heeft op het onderwerp uitvaart in Leeuwarden. De informatie kan mensen inspireren om keuzes te maken die helemaal bij hen passen. Zo is iedereen in staat om een uitvaart te regelen naar eigen wens en smaak. Kijk in de infotheek voor een overzicht van alle onderwerpen die te vinden zijn op deze website.

Een aantal zaken kunnen ook officieel worden vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan een testament, codicil of zorgverklaring. Op Uitvaart.nl is uitgebreide informatie te vinden over het vastleggen van wensen. Het is daar ook mogelijk om gratis advies te vragen aan een van de experts van Uitvaart.nl. De informatie is te vinden in het hoofdstuk Wensen vastleggen voor meer informatie.

Uitvaart vanaf 1.875 euro

In Leeuwarden kan je al een compleet verzorgde uitvaart regelen vanaf 1.875 euro. Binnen dit pakket vallen onder andere het overbrengen van de overledene naar een uitvaartcentrum en het crematorium. Het verzorgen van de overledene en de crematie. Na een maand kan je bij het crematorium de as van de overledene ophalen. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/direct of bel met nummer 088 - 605 1206

Intiem afscheid

Het is ook mogelijk om een persoonlijke en toch goedkope uitvaart te regelen waarin ruimte is voor een kort afscheid. Pakket ‘Intiem’ biedt de mogelijkheid voor een kort afscheid met maximaal 12 personen een uur voor de crematie. Je kan dit afscheid naar eigen inzicht invullen om zo op persoonlijke en passende wijze afscheid te nemen en nog even bij de overledene te zijn.

Pakket intiem kan je al regelen vanaf 2.695 euro. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/intiem of bel met nummer 088 - 605 1206

Uitgebreid afscheid

Het is ook mogelijk om voor een scherp tarief een compleet verzorgde uitvaart te regelen. Inclusief een rouwbezoek (een uur voor de crematieplechtigheid), een plechtigheid in de aula van het crematorium en een condoleance met koffie en thee. Vanaf de dag van de melding zal een uitvaartverzorger je helpen om alle wensen voor het afscheid te bespreken.

Pakket uitgebreid kan je regelen vanaf 4.750 euro. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/uitgebreid of bel met nummer 088 - 605 1206

Begrafenis in Leeuwarden

Een begrafenis is doorgaans wat duurder dan een crematie. Dit prijsverschil zit hem in de kosten die door de begraafplaats in rekening worden gebracht voor de grafrechten en het onderhoud. Budgetcrematie.nl kan een begrafenis regelen vanaf 2.235 euro. Dit is inclusief een begrafenis in een algemeen graf voor de duur van tien jaar. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een ander graf.

Kijk voor de mogelijkheden op www.budgetbegrafenis.nl of bel met nummer 088 - 605 1206.

Overlijden in regio Leeuwarden melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206