Alles over een uitvaart in Leeuwarden

Begraafplaatsen in Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden beschikt over zeven algemene begraafplaatsen. De grootste twee zijn de Noorderbegraafplaats en de Huizumerbegraafplaats., de andere zijn de begraafplaatsen in Grou, Jirnsum, Reduzum, Warten en Wergea. Daarnaast is er in Leeuwarden ook nog begraafplaats Vitushof, dit is de rooms-katholieke begraafplaats.

De NoorderbegraafplaatsDe Noorderbegraafplaats is eigendom van de gemeente Leeuwarden. De begraafplaats is gelegen aan de Schapendijkje nummer 4 in Leeuwarden. De eerste begrafenis vond plaats in 1919, later is de begraafplaats nog drie keer uitgebreid.

Op het nieuwe deel van de begraafplaats staat de aula waar uitvaartplechtigheden worden gehouden voorafgaande aan de begrafenis. Op de begraafplaats is ook een islamitisch deel ingericht. Voor overleden kinderen is een speciale kinderafdeling op de begraafplaats.

In de huurgraven mogen twee personen worden begraven. Het is eventueel mogelijk om twee graven naast elkaar te huren. Op het islamitische deel en op de kinderafdeling wordt per graf maximaal één overledene begraven.

Voor vragen over de begraafplaats kunt u bellen met nummer 14 058.

Sinds 2011 kunnen bezoekers van de begraafplaats op verschillende dagen in de week terecht in het theehuis op de Noorderbegraafplaats. Het theehuis wordt gerund door vrijwilligers. Kijk voor de openingstijden of om u aan te melden als vrijwilliger op de website van het theehuis.

De Huizumerbegraafplaats

De Huizumerbegraafplaats is gelegen bij de dorpskerk van Huizum. Oorspronkelijk hoorde de begraafplaats bij de Nederlands Hervormde Kerk, maar sinds het einde van de jaren zestig is dit een gemeentelijke begraafplaats.

Voor vragen over de begraafplaats kunt u bellen met nummer 14 058

Overige gemeentelijke begraafplaatsen

  • Grou: Stationsweg 1F
  • Jirnsum: Kerkebuurt 10
  • Reduzum: Legedyk 6
  • Warten: Midsbuorren 1A
  • Wergea: Wartensterdyk 1B

Begraafplaats Vitushof

Begraafplaats Vitushof is gelegen aan de Harlingerstraatweg. Deze rooms-katholieke begraafplaats is al meer dan honderd jaar oud. Naast particuliere graven biedt begraafplaats Vitushof ook ruimte voor asbestemming. Zo is er een columbarium, een urnenhof en een strooiveld. Het columbarium bevindt zich achter in de Dominicuskerk. De nissen waar een urn in geplaatst kan worden zijn te huur voor periodes van tien jaar. De kosten zijn afhankelijk van de betaalde kerkbijdrage in het jaar voor overlijden.

Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op de website van de Stichting Vitushof R.K. Begraafplaats Leeuwarden.

Overlijden in regio Leeuwarden melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206